En verder....

De ombuds

Op voorstel van de studenten wordt voor de duur van de examenperiode een ombudsman of -vrouw aangesteld. De ombuds treedt bemiddelend op als er problemen ontstaan tijdens de examenperiode. Hij of zij is ook aanwezig op de deliberatie om de belangen van de studenten te behartigen.

De studentenparochie

Ook de studentenparochie bouwt mee aan de randvoorwaarden van het goed (kunnen) studeren. Zit je in de knoop met jezelf? Heb je de behoefte om even halt te houden. Bij de studentenparochie vind je steeds een luisterend oor.

Dienst studentenvoorzieningen

De dienst studentenvoorzieningen is  er voor elke student die een vraag of een probleem heeft i.v.m. financiering, huisvesting, de thuissituatie, zelfstandig wonen en studeren of een ander sociaal probleem.  Je kan er altijd terecht en je kan rekenen op een discrete behandeling.

De studentendecaan

De professor die benoemd is als verantwoordelijke voor het studentenbeleid staat de campusrector bij voor alle zaken die het studentenleven aanbelangen. Onder zijn verantwoordelijkheid vallen: de huisvesting, het studentenrestaurant en de bar, de werking van de faculteitskring, de parochie en sport.  Wie voorstellen, klachten of problemen heeft in verband met één van deze zaken kan bij hem terecht.  Ook studenten met psychosociale moeilijkheden kunnen bij hem aankloppen.

Interessante links