Hapje onderwijs - academiejaar 2011-2012

Hapje onderwijs wordt een zestal keer georganiseerd gespreid over het academiejaar. Bedoeling is om onderwijsgerelateerde initiatieven op de campus in de kijker te zetten en om de mogelijkheid te bieden om rond een aantal topics van gedachten te wisselen onder collega's. Elke sessie wordt georganiseerd van 13:00 uur tot ten laatste 14:15 uur, drank en broodjes worden voorzien. Vooraf inschrijven is noodzakelijk en kan via mail (tine.beernaert@kuleuven-kulak.be).

Tijdens elk hapje onderwijs is er na de uiteenzetting door de spreker(s) (half uurtje) voldoende tijd om verder met de aanwezige collega's te discussiëren.

 

Datum Thema Spreker                  Lokaal          Inschrijven
8 november 2011

Bezoek talencentrum

Bezoek vaardighedencentrum geneeskunde        

C. Eggermont  

E. De Wasch  

A215

E1032

Inschrijvingen afgesloten

13 december 2011 Open leren E. Duval B422 Inschrijvingen afgesloten
25 april 2012 Gaming in en voor het onderwijs - van hype naar werkelijke inzichten?

F. Cornillie

M. Vandewaetere

C603 Inschrijven via: tine.beernaert@kuleuven-kulak.be

Overzicht hapje onderwijs 2010-2011

 

25 april 2012: Gaming in en voor het onderwijs - van hype naar werkelijke inzichten? F. Cornillie, M. Vandewaetere

In de brede media is er de laatste tijd veel aandacht op te merken voor gaming in het onderwijs, maar leerlingen en leerkrachten zijn niet onverdeeld positief. Wat leert het onderzoek ons? In deze sessie gaan we in op wat gaming in (en voor) het onderwijs is, op de mogelijke effectiviteit van games, en op het onderzoek waarin onze campus betrokken is.
 

13 december 2011: Open leren, Erik Duval

Erik Duval is laureaat van de prijs van de onderwijsraad 2011. In dit hapje onderwijs zal hij het hebben over open leren en over de manier waarop hij in zijn lessen moderne communicatietechnologieën inzet om de huidige generatie studenten extra te motiveren.

 

8 november 2011: Bezoek talencentrum, C. Eggermont en bezoek vaardighedencentrum geneeskunde, E. De Wasch

Tijdens dit hapje onderwijs kan een bezoek gebracht worden zowel aan het talencentrum (lokaal A215) als aan het vaardighedencentrum geneeskunde (E1032). In het talencentrum worden we verwelkomd door Carmen Eggermont die ons verdere uitleg zal geven, in het vaardighedencentrum geneeskunde door Eva De Wasch.

Planning:

13:00-13:30: bezoek talencentrum

13:45-14:15: bezoek vaardighedencentrum geneeskunde