U bent hier: Home / Nieuws en activiteiten / andere / Wijlen Minister van Staat Wilfried Martens tweemaal te gast vorig academiejaar

Wijlen Minister van Staat Wilfried Martens tweemaal te gast vorig academiejaar

 

 

Minister van Staat Wilfried Martens, die op 9 oktober is overleden, was tijdens het academiejaar 2012-2013 tweemaal te gast in Kulak.

Op maandag 20 november 2012 opende hij op uitnodiging van het Kulak-praesidium de 'politieke week'. In Aula Vesalius had hij het met VRT-journalist Ivan De Vadder over zijn politieke loopbaan. Alle etappes uit zijn rijk gevulde politieke carrière in Vlaanderen, België en Europa kwamen uitgebreid aan bod. Na het interview beantwoordde hij vragen van het talrijk opgekomen publiek. Hij mengde zich na afloop ook spontaan onder de aanwezige studenten. Voordien was hij als alumnus rechten te gast bij professor Evelyne Terryn, voorzitter van de subfaculteit rechten, tijdens een tafelgesprek met een select gezelschap studenten en professoren.

Op dinsdag 7 mei woonde hij de Europese editie van de lezingenreeks Tweespraak met oud-ECB-voorzitter Jean-Claude Trichet en Minister van Financiën Koen Geens bij. Hierbij was ook zijn echtgenote, Minister van Staat Miet Smet, aanwezig. Voor de lezing van start ging, werden ze ontvangen door de toenmalige campusrector professor Jan Beirlant.

De studenten en het personeel van Kulak zijn dankbaar en trots dat de laatste publieke optredens van Minister van Staat Wilfried Martens aan één van de Vlaamse universiteiten plaatsvonden in Kortrijk. Zij betuigen zijn echtgenote, zijn kinderen en kleinkinderen hun medeleven en wensen hen veel sterkte.