U bent hier: Home / Kulak concept / Ons engagement

Ons engagement

De nieuwe beleidsploeg gaat met volle overtuiging voor de verdere uitbouw van de campus tot een grensverleggend vormings- en onderzoekscentrum, en dat in samenwerking met regionale partners uit alle sectoren van de maatschappij.
We zijn ervan overtuigd dat de groei van Kulak een cruciale hefboom is voor de verdere ontwikkeling van de regio. We willen ons ambitieuze project concreet verder vormgeven, ook al beseffen we dat dat niet zonder budgettaire implicaties blijft en we dat niet volledig op eigen kracht kunnen uitrollen.
Donateurs kunnen zich steeds informeren over de verdere realisatie van het Kulak-project. Zij van  van zeer nabij op de hoogte gehouden van alle plechtige evenementen van Kulak en van bijzondere fundraisingbijeenkomsten met topsprekers uit binnen- en buitenland, zoals bijvoorbeeld Christine Lagarde, Viviane Reding, Jean-Claude Trichet, ... .


Enkele gerealiseerde projecten

Kulak besteedt de ontvangen bedragen via giften en sponsoring met de grootste zorg. Hierbij een selectie van enkele projecten die de voorbije jaren (mede) mogelijk werden gemaakt dankzij onze senatoren en ambassadeurs:
 

  • Prof. Wim Thielemans, dit jaar nog verkozen als nieuw lid van de Jonge Academie, werd aangetrokken om het onderzoek rond biogebaseerde polymeren aan Kulak op te starten.
  • Binnen de opleiding Toegepaste Economische Wetenschappen werd prof. Johan Bruneel aangesteld om samen met de ondernemers in de regio de optie ‘innovatie en ondernemerschap’ vorm te geven.
  • Onder meer binnen de Faculteit Wetenschappen werden kwaliteitsvolle projectstages uitgewerkt in samenwerking met verschillende regionale bedrijven.
  • Studenten uit de opleiding biomedische wetenschappen konden deelnemen aan een veertiendaags internationaal seminarie in Lyon. 
  • Een selectie aan studenten kregen een bescheiden beurs uitgereikt om gedurende enkele maanden aan een buitenlandse topuniversiteit te studeren.
  • Er was een wezenlijke tussenkomst voor het Tandemproject van de Faculteit Letteren.
  • Internationale gastprofessoren werden en worden aangetrokken om colleges aan Kulak te verzorgen (zie bijvoorbeeld bij de opleiding biomedische wetenschappen).
  • We konden gerenommeerde sprekers uitnodigen voor de lezingenreeks ‘Tweespraak’.

Mede dankzij deze acties kon onze campus verder groeien en telt zij op heden zo'n 1500 studenten, 52 residerende en 174 pendelproffen, een 70-tal doctorandi en  172 residerende onderzoekers en projectmedewerkers.


Projecten in ontwikkeling

De volgende jaren willen we onze realisaties onverminderd verderzetten en nog meer uitbouwen. Maar er staan ook grotere projecten op stapel. In dit jubileumjaar zijn er grootse bouwplannen, voor onze campus in Brugge en voor een nieuwe studentenresidentie op de Kulaksite. Vanaf deze zomer pakken we de bibliotheek, ondertussen een heus “leercentrum”, hal A en de practicaruimtes van de Faculteit Wetenschappen aan.

Oprecht dank aan alle senatoren, ambassadeurs en Kulak-sympathisanten.
     Dankzij jullie kunnen wij onze grensverleggende projecten verder waar maken.