U bent hier: Home

Welkom op de campus

Kulak wil een “warmhartige” campus zijn, waar je, beste bezoeker, van harte welkom bent. Een unieke omgeving, die enerzijds rust uitstraalt, maar anderzijds bruist van dynamiek.  Met netwerken in het wetenschappelijke, maar ook sociale, culturele, medische, economische en industriële weefsel van de streek en de ons omringende eurometropool.

Kleinschaligheid is onze troef. En die straalt af op onze drievoudige opdracht: onderwijs, onderzoek en dienstverlening.

Onderwijs wordt op Kulak gegeven in relatief kleine groepen. Professoren en assistenten staan er werkelijk te midden van hun studenten. Ze zijn vlot bereikbaar en maken van een uitstekende onderwijsbegeleiding hun prioriteit. Goede slaagcijfers zijn dan ook nooit ver weg. Dat succes danken de studenten ook en vooral aan zichzelf. Binnen de diverse studierichtingen is de interne samenhang zeer groot. Men helpt er elkaar en laat niemand vallen… Bovendien leert men er over de  grenzen van het vakgebied heen te kijken, wat niet alleen de sociaal-culturele persoonsvorming, maar ook de interdisciplinariteit ten goede komt.

Die interdisciplinaire benadering is meteen de grote troef van het onderzoek. In tegenstelling tot vele andere instellingen zijn de faculteiten op Kulak niet gebetonneerd in afzonderlijke blokken, maar zitten ze echt “samen”. Dat resulteert in origineel en innovatief onderzoek zowel in de groep van de humane wetenschappen, als in deze van de biomedische wetenschappen en deze van wetenschap en technologie. En zelfs over deze groepsgrenzen heen bestaan er interfacultaire samenwerkingsverbanden, die internationaal hoog scoren.

Op maatschappelijk vlak is Kulak nooit een ivoren toren geweest. Onderzoekers en docenten stellen zich sinds een halve eeuw in dienst van de omgeving. Onderwijs en onderzoek gebeuren in nauw contact met het omringende bedrijfsleven, het ziekenhuis, de lagere en secundaire scholen, de musea, de provincie, enz. Het speelt in op een grote waaier van lokale projecten en er bestaat op de campus, onder meer in samenwerking met andere instellingen van hoger onderwijs, een ruim aanbod van permanente vorming.

Kortom, de smaak van de studie valt hier te proeven van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. En dat in een ongedwongen sfeer van vriendschap, waarbij op tijd en stond ook voldoende ruimte is voor ontspanning. Dankzij de inzet van velen kan men hier genieten van een heerlijk studentenleven…
 

 

 

 

 

Marc Depaepe, Campusrector
© KU Leuven - Rob Stevens