Doctoraatsstudent Faes Kerkhof wint de HWBI prijs

25 juni 2015 Op de driejaarlijkse bijeenkomst van de International Hand Wrist Biomechanics society (HWBI) heeft Faes Kerkhof, doctoraatsstudent in de onderzoeksgroep “Muscles and Nerves”, aan de campus Kulak, de HWBI Scholarship prijs gewonnen met zijn werk over “In vivo analyses in joint function using dynamic CT".

Faes Kerkhof gebruikt een methode van CT-scannen om de bewegingen van de botten in hand en duim te analyseren. Met deze methode kan men onderzoeken hoe de bewegingen van de botten verschillen tussen een gezond persoon en een patiënt. Met deze inzichten kan er een verklaring worden gezocht voor het ontstaan van verschillende gewrichtsaandoeningen, zoals artrose. In de toekomst kunnen er hierdoor snellere en specifiekere behandelingen toegepast worden om deze patiënten te helpen.

Het HWBI is het belangrijkste internationale forum betreffende biomechanica van hand en pols waar alle dominante onderzoeksgroepen aanwezig zijn zoals Stanford, Cleveland Clinic, Mayo Clinic, Brown University, Kaplan Institute, etc.

Het onderscheidde onderzoek is de vrucht van een intensieve samenwerking tussen het Kulak Jan Palfijn Anatomy Lab, de Handgroep en de Dienst Radiologie van AZ Groeninge, de Faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen en de Afdeling Biomechanica van de KU Leuven.