Doctoraatsstudente Lore Gheysen ziet onderzoek bekroond

 

Met de voorstelling van haar onderzoek ‘Impact of processing on omega-3 long chain poly-unsaturated fatty acids derived from microalgae  won Lore Gheysen vorige week de posterprijs op het ‘International symposium on lipid oxidation and antioxidants’ in Porto. Dit symposium, georganiseerd door EuroFedLipid, focuste zich op het bestuderen van vetoxidatie in levensmiddelen en de mogelijkheden om de kwaliteit en de oxidatieve stabiliteit ervan te verhogen.

Lore Gheysen is afgestudeerd als bio-ingenieur en is momenteel doctoraatsstudente in het laboratorium Food & Lipids aan Kulak onder het promotorschap van Prof. Imogen Foubert. Ze onderzoekt de mogelijkheden om microalgen als alternatieve bron van omega-3 langketen vetzuren toe te voegen aan fruit- en groenten gebaseerde producten. Het onderzoek wordt financieel ondersteund door het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO) en het VEGETALGAE project (IOF-KP KULeuven). Het onderzoek verloopt in samenwerking met Prof. Ann Van Loey (KU Leuven) en Prof. Luc De Cooman en dr. Koen Goiris (KU Leuven Technologiecampus Gent).