Onderzoeksnamiddag: vrijdag 17 februari 2017

Kulak onderzoeksnamiddag en postersessie

English version

Onderzoeksnamiddag - thema 'glashelder communiceren'

Hoe vaak krijg je als onderzoeker niet de vraag voorgeschoteld...leg eens uit..waar gaat jouw onderzoek over? Familie, vrienden, andere onderzoekers, al dan niet uit je vakgebied, allen hebben ze je de vraag al gesteld. Het lijkt evident, maar al te vaak krijgen we het toch net niet duidelijk genoeg uitgelegd en/of vervallen we in vakjargon en te veel detail. 'Ja maar mijn onderzoek is te specifiek om kort toe te lichten' of 'ik kan geen details weglaten anders ben ik wetenschappelijk niet correct bezig' zijn vaak gehoorde reacties. Toch hoeft het niet zo te zijn. Deze onderzoeksmiddag staat in het teken van kort, kernachtig en toch correct jouw onderzoek kunnen voorstellen. Hans Van de Water van 'the floor is yours' helpt ons hierbij. Hij geeft ons kostbare tips om to the point te presenteren. We zetten dit ook onmiddellijk om in de praktijk door enkele proffen hun onderzoek te laten voorstellen aan de hand van de beproefde pecha kucha presentatiemethodiek.

Klinkt dit nog Chinees voor jou, maar is je nieuwsgierigheid gewekt? Kom dan zeker af naar de onderzoeksnamiddag om meer te leren over glashelder communiceren over je onderzoek.

Postertentoonstelling Spina

We zetten die middag tevens graag jouw communicatieskills aan het werk want ook dit jaar roepen we alle onderzoekers op om hun onderzoek voor te stellen aan de hand van een onderzoeksposter. Posters zullen uithangen in de Kulak spina van 14 tot en met 24 februari 2017. Alle onderzoekers (ZAP, AAP, BAP) van KU Leuven West (campus Kulak, campus Oostende, campus Brugge) worden van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Vorige editie leverde ons meer dan 100 posters op..ook deze editie willen we dat succes graag herhalen! Je poster kan nadien ook altijd nog van pas komen op een congres.


Tijdens de onderzoeksmiddag zelf krijg je tijdens de postersessie de kans om uitleg te geven bij je onderzoek en om de posters van andere onderzoekers in detail te bekijken. We reiken ook dit jaar leuke prijzen uit voor de creatiefste (uitgereikt door Research management team) en toegankelijkste poster (uitgereikt door de Doctoral working group).

Het volledige programma van de onderzoeksmiddag vind je hier.

De inschrijvingen zijn afgesloten.

Posters Praktisch

Deadline voor het opladen van een poster is verstreken (03/02/2017).