U bent hier: Home / Nieuws / Werkstudenten Rechten combineren universitaire opleiding met job of gezin

Werkstudenten Rechten combineren universitaire opleiding met job of gezin

Wie een opleiding tot Bachelor in de Rechten wil combineren met een job of een gezin, kan ook volgend academiejaar aan KU Leuven Kulak terecht. In 2011-2012 organiseerde de Rechtsfaculteit voor het eerst een bijzonder studietraject voor ‘werkstudenten Rechten’. Het programma kende meteen succes: 83 studenten schreven zich in voor dit flexibele traject waarbij een vernieuwend onderwijsconcept en moderne onderwijstechnologie centraal staan.

De opleiding voor werkstudenten Rechten wordt gecoördineerd vanuit Kulak, maar gedragen door de volledige Rechtsfaculteit van de KU Leuven. Het richt zich tot studenten in heel Vlaanderen. Werkstudenten kunnen vrij bepalen wanneer en waar ze studeren. Multimedia spelen hierbij een centrale rol. Alle lesmateriaal is beschikbaar op een elektronisch leerplatform. Werkstudenten vinden er lesopnames en digitale klassen. Ze kunnen ook oefeningen maken en naar de lesgevers doorsturen voor feedback en verbetering.

Bij de aanvang van elk semester zijn er contactmomenten met de docenten van de betrokken vakken, op het einde zijn er vragencolleges. Werkstudenten die tijdens het academiejaar hoorcolleges willen bijwonen, kunnen dat uiteraard, zowel in Leuven als in Kortrijk.

De groep werkstudenten is zeer heterogeen, er zijn verschillen in voorkennis en beroepservaring. De deelnemers staan voor een grote uitdaging maar zijn sterk gemotiveerd. Dankzij de nieuwe onderwijstechnologieën kunnen ze hun opleiding individueel uittekenen, rekening houdend met hun professionele leven en gezinssituatie. Kulak zal ook de komende jaren blijven investeren in vernieuwende en flexibele onderwijsvormen.

Op zaterdag 8 september vindt aan Kulak een infodag plaats over het werkstudentenprogramma. Geïnteresseerden zijn van harte welkom op de Kulak-campus, van 10 tot 15 uur, Etienne Sabbelaan 53, 8500 Kortrijk.

Website: http://www.kuleuven-kulak.be/nl/faculteiten/rechten.

Contactpersoon: Sabine Weydts, programmacoördinator, tel. 056 24 62 37, e-mail sabine.weydts@kuleuven-kulak.be.