U bent hier: Home / Nieuws / Symposium aan Kulak – een nieuw business model voor zorgsector én bedrijven

Symposium aan Kulak – een nieuw business model voor zorgsector én bedrijven

23/09/2016 Op 21 september organiseerde de POM West-Vlaanderen een symposium over nieuwe samenwerkingsvormen tussen profit en social profit. Dit evenement werd georganiseerd in het kader van het Europees SHINE-project dat, samen met partners uit Nederland, Schotland en Vlaanderen, de regionale zorgeconomie wil versterken. Vanuit Campus Kulak gaf professor Johan Bruneel een uiteenzetting over geïntegreerde business modellen met profit en social profit.

Co-creatie in de zorgeconomie, die verschillende sectoren en geografische grenzen overstijgt, zorgt voor een versnelde invoering van toekomstgerichte oplossingen voor de gezondheidszorg. Tegelijk biedt het zorginstellingen én bedrijven kansen op nieuwe economische activiteiten, ook internationaal.

Precies om deze co-creatie in de zorgeconomie te stimuleren, organiseerde de POM West-Vlaanderen een symposium aan KU Leuven Campus Kulak Kortrijk over nieuwe samenwerkingsvormen tussen profit en social profit. Meer dan 50 bedrijven, zorg- en kennisinstellingen tekenden present om te leren hoe profit en social profit voordeel kunnen halen uit een geïntegreerde samenwerking.