U bent hier: Home / Nieuws / Ex-student Marieke Verstyn ontvangt de Jane Klausman Award

Ex-student Marieke Verstyn ontvangt de Jane Klausman Award

Op 22 oktober mocht Marieke Verstyn, ex-student Toegepaste Economische Wetenschappen, de Jane Klausman Award van Zonta Club Roeselare in ontvanst nemen. Zonta Club Roeselare maakt deel uit van Zonta International, een wereldwijde vereniging van vrouwelijke serviceclubs die streeft naar een verbetering van het statuut van vrouwen. Dit doen de leden in de eerste plaats door het ondersteunen van vrouw- en kindvriendelijke projecten.

De Jane Klausman Award is bedoeld voor vrouwen met een bachelor- of masteropleiding in een bedrijfsgerichte studie. Jane Klausman was een Zonta lid uit New York, die haar erfenis schonk aan Zonta. En zo was de Jane Klausman Award was geboren. Het doel bestaat erin om elk jaar vrouwen te stimuleren om hogere functies in te nemen in het werkveld. Met deze Award, ter waarde van €500, wil Zonta vrouwen met potentieel voor leiderschap en management een duwtje in de rug geven.

"Vorig jaar werd voor het eerst een derde bachelorjaar ingevoerd waarin voor een ervaringstraject kon worden geopteerd. Dit hield in dat we gedurende vier weken in het eerste semester stage konden lopen bij een bedrijf. Voor mij was dit DesleeClama, een internationale producent van geweven en gebreide matrasstoffen. Ik liep er stage op de financiële afdeling en leerde er heel wat bij. In het tweede semester dienden we in samenwerking met het stagebedrijf een bedrijfsproject op poten te zetten. Tijdens mijn stage heb ik kennis mogen maken met hun financiële rapportering en heb ik de kans gekregen heel wat financiële meetings te mogen meevolgen. Het bedrijfsproject was een mooi vervolg op de stage. In mijn bedrijfsproject heb ik twee financiële Key Performance Indicators (KPI’s) conceptueel benaderd. Dit waren enerzijds een Consolidated Free Cash Flow statement en anderzijds een Return On Net Assets Tree. Uit de analyses bleek dat de opname van deze beide KPI’s de financiële rapportering naar een hoger niveau zou kunnen tillen."

'Uiteraard geeft dit een enorme voldoening en motiveert het mij om er voluit voor te gaan en mijn professionele dromen waar te maken', aldus Marieke.