U bent hier: Home / Nieuws / Kortrijk wordt de aula van Kulak

Kortrijk wordt de aula van Kulak

Maandagochtend sloten campusrector Marc Depaepe en burgemeester van Kortrijk, Vincent Van Quickenborne,  symbolisch de deuren van Kulak. Deze week wordt er immers niet in de klassieke aula college gegeven maar trekken docenten en studenten de stad in om daar respectievelijk college te geven en te volgen. Colleges in onder meer boekhandel Theoria, AZ Groeninge, Barco, Viva Sarah en de Lange Munte kwamen al aan bod. Maar ook in een moskee, de Budascoop, het gerechtsgebouw, ... zullen de komende dagen nog colleges plaatsvinden. De locaties zijn niet lukraak gekozen.  Het zijn plaatsen die meestal ook een inhoudelijke link hebben met het college dat we er ter plaatse aanbieden.  Vele van de aangeboden colleges staan ook open voor alle geïnteresseerden.

“Connected”

"Doelstelling van deze actie is om duidelijk te maken dat onderzoekers en studenten ook buiten de beslotenheid van het eigen kantoor, labo of leslokaal  functioneren." geeft campusrector Marc Depaepe aan.  "Voortdurend worden ze uitgedaagd om de opportuniteiten en vraagstukken van de hun omgeving aan te pakken.  Onderzoekers zijn lokaal ingebed en werken samen met bedrijven en instellingen om tot nieuwe toepassingen en oplossingen te komen die algemeen, ook internationaal, relevant zijn.  Het TECOL project, waar de eerste realisatie (het Edulab) vorige week nog mochten openen, is daar een mooi voorbeeld van.  Barco en Televic zijn hier de belangrijkste partners." 

"Maar ook bij de studenten is er een duidelijke regionale connectie.  Artsen in opleiding lopen stage in de lokale ziekenhuizen, rechtenstudenten geven pleitoefeningen in het gerechtsgebouw, studenten binnen de opleiding toegepaste economische wetenschappen lopen stage binnen het ervaringstraject in verschillende regionale bedrijven, studenten wetenschappen helpen bedrijven om bepaalde vraagstukken te helpen oplossen…"

M.a.w. de regionale verankering en verbondenheid is alomtegenwoordig op de campus.  Deze connectiviteit wil Kulak met deze actie extra zichtbaar maken voor de omgeving.

De studenten zijn alvast enthousiast: "Ik vind het uniek idee. Het is heel goed om Kulak te promoten als een open universiteit, die ook openstaat voor iedereen" aldus studente Laura Kyndt.

Bekijk hier een reportage van Focus WTV

Burgemeester Vincent Van Quickenborne en campusrector Marc Depaepe sluiten symbolisch de deuren van de aula.

Campusrector Marc Depaepe geeft een college Gedragswetenschappen in Boekenhuis Theoria

Heel wat geïnteresseerden voor de rondleiding in het Experience Center van Barco

7