U bent hier: Home / Nieuws / Kulak-onderzoeker Simon De Meyer wordt lid van Jonge Academie

Kulak-onderzoeker Simon De Meyer wordt lid van Jonge Academie

Jonge Academie verenigt toponderzoekers

Veertig jonge toponderzoekers zijn lid geworden van de Jonge Academie. Zij werden geselecteerd uit 146 kandidaten. Ook Simon De Meyer, specialist in trombose-onderzoek aan KU Leuven Kulak, wordt lid van de Jonge Academie. De jonge onderzoekers hebben drie doelstellingen voor ogen: interdisciplinair werken, nadenken over het huidige wetenschapsbeleid, en over wetenschap communiceren naar de jeugd.

Simon De Meyer (1977, Roeselare) is onderzoeker aan het Labo voor Trombose-onderzoek aan Kulak. Voor zijn baanbrekend onderzoek naar beroerte kreeg hij in april 2012 de prestigieuze Galenusprijs (http://nieuws.kuleuven.be/node/10912).

De Jonge Academie werd opgericht binnen de Koninklijke Vlaamse Academie voor Wetenschappen en Kunsten. België is het 20ste land dat een Jonge Academie opricht. Buurlanden Nederland en Duitsland hebben al meerdere jaren een jonge academie, en bereikten met verschillende succesvolle acties hun regering en de schoolgaande jeugd.

Het volledige persbericht (18/02/2013) van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten vindt u online:  http://www.jongeacademie.be. Op 29 maart volgt de plechtige inauguratie van de leden van de Jonge Academie.

Campusrector Jan Beirlant feliciteert Simon De Meyer namens Kulak en is ervan overtuigd dat hij een sterke bijdrage zal leveren aan de initiatieven van de Jonge Academie. “Interdisciplinariteit is een wezenlijk onderdeel van het onderzoek aan Kulak. We kunnen rekenen op de wetenschappelijke expertise en gedrevenheid van verschillende jonge onderzoekers. Zij motiveren elkaar én de studenten, en nemen ook hun maatschappelijke verantwoordelijkheid op. Het engagement van Simon De Meyer is daar een sprekend voorbeeld van.”