U bent hier: Home / Nieuws / In beeld: Studenten bio-ingenieur doen onderzoekswerk voor voedingsbedrijven

In beeld: Studenten bio-ingenieur doen onderzoekswerk voor voedingsbedrijven

Zestien studenten bio-ingenieur aan Kulak kregen dit jaar de kans om een concreet onderzoeksproject uit te voeren voor een voedingsbedrijf uit de regio. Campusrector Jan Beirlant nam het initiatief en al snel werden vier bedrijven bereid gevonden om deel te nemen aan dit proefproject. 

Aan de studenten uit de 2de bachelor bio-ingenieur werd een actuele probleemstelling of vraag voorgelegd door vier voedingsbedrijven uit de regio: Galana (Waregem), Gourmand (Moeskroen), Lutosa (Sint-Eloois-Vijve) en Fromunion (Passendale). Het hele 2de semester gingen ze aan het werk, in groepjes van vier, onder begeleiding van bio-ingenieurs van Kulak en van de betrokken bedrijven.

Voor Gourmand, producent van diepgevroren bladerdeegproducten, onderzochten vier studenten hoe smaakveranderingen tijdens het bewaren van diepgevroren croissants kan gelinkt worden aan chemische parameters.

Over het onderzoekswerk voor Gourmand maakte WTV een reportage! Bekijk het filmje op You Tube: http://www.youtube.com/user/KuleuvenKulak.

Dit project is een sterke illustratie van het Kulak-onderwijsconcept: al tijdens hun bacheloropleiding kunnen Kulak-studenten hun theoretische kennis en analytisch vermogen toetsen aan de praktijk. Ook de bedrijven hebben er voordeel bij: hun industrieel probleem wordt onderwerp van een uitgebreide literatuurstudie, de Kulak-labo’s,  -apparatuur en -expertise worden ingezet en misschien levert het werk van de studenten wel dé sleutel tot de oplossing van hun probleem.

Het project wordt volgend jaar herhaald voor de studenten bio-ingenieur. Vanaf het academiejaar 2013-2014 zullen ook studenten van de nieuwe 3de bachelors chemie, biologie, fysica, wiskunde en informatica aan Kulak een projectstage kunnen doen in een bedrijf.

Meer info: Communicatie Kulak, 056 24 62 90 of 0479 59 91 53.