U bent hier: Home / Nieuws / Ex-Kulak-studenten nemen deel aan de iGEM-competitie in Boston

Ex-Kulak-studenten nemen deel aan de iGEM-competitie in Boston

Drie ex-Kulak-studenten nemen deel aan de iGEM-competitie in Boston. De International Genetically Engineered Machine (iGEM) competitie is de meest prestigieuze studentencompetitie in synthetische biologie. In deze wedstrijd worden nieuwe organismen ontworpen met nuttige toepassingen voor de samenleving. Dit ligt dan ook volledig in de lijn van het nieuwe innovatiedomein synthetische biologie. De projecten hebben onder meer futuristische toepassingen in de landbouw, milieu, geneeskunde en de productie van biobrandstof en hoogwaardige chemische elementen.

Voor de competitie van 2015 heeft KU Leuven een team samengesteld van 13 gemotiveerde studenten uit verschillende faculteiten: Bio-ingenieurswetenschappen, Wetenschappen, Ingenieurswetenschappen, Geneeskunde en Economie & Bedrijfswetenschappen. Drie van de studenten van het team zijn ex-Kulak-studenten: Frederik Jonnaert (Economie en Bedrijfswetenschappen), Astrid Deryckere (Biochemie en Biotechnologie), Eline Deprez (Chemische Ingenieurstechnieken) en Ines Cottignie (Biologie). Na vier succesvolle deelnames van KU Leuven aan iGEM, liggen de verwachtingen hoog. Dit jaar zijn maar liefst 280 andere teams ingeschreven voor de wedstrijd, deze studenten komen allen samen eind september in Boston (Amerika) om hun eigen project te verdedigen.

‘Spot E. Shape’ is de naam die door het KU Leuven team aan hun nieuwe project werd gegeven. Studenten modificeren bacteriën die in staat zijn patronen te vormen aan de hand van geavanceerde modellen. Dit heeft zijn toepassingen in het ontwikkelen van nieuwe materialen en het begrijpen en verklaren van differentiatiepatronen in de natuur.

In de zomervakantie zullen de studenten modelleren en actief zijn in het labo. Het uitwerken van een businessplan, zoeken van sponsors en uitwerken van educatief materiaal behoren ook tot het programma.

Meer informatie:

KU Leuven iGEM

iGEM wiki-pagina