U bent hier: Home / Maatschappelijke rol / wetenschapscommunicatie

Wetenschapscommunicatie

De KU Leuven Kulak wil als universitaire instelling haar taak om binnen onze maatschappij een breed kritisch wetenschappelijke gemeenschap uit te bouwen  (zoals beschreven in de algemene opdrachtverklaring van de KU Leuven) ten volle opnemen. Haar dienstverlenende taak neemt zij reeds via tal van initiatieven op.  Eén van de belangrijke doelgroepen echter om de wetenschap een nog breder draagvlak te geven zijn onder andere kinderen en jongeren. Het is mede onze taak om deze kinderen en jongeren kennis te laten maken met de boeiende wereld van de wetenschapper en diens onderzoek. 

Hieronder wordt een overzicht gegeven van de verschillende en soms zeer uiteenlopende initiatieven die passen in het kader van wetenschapsactiviteiten.

Samenwerking

Wil u met uw school, instelling of organisatie ook bepaalde initiatieven verder uitwerken, neem dan zeker contact met ons op. Wij gaan samen met u na welke ideeën we kunnen realiseren.

Activiteiten in het kader van wetenschapscommunicatie 

 
 
 

Educatief aanbod voor leraren 3e graad

KU Leuven heeft een ruim aanbod voor leraren uit de derde graad: van lesmateriaal en workshops, tot universiteitsbezoeken, voorbeeldlessen en infosessies over het hoger onderwijs. Daarnaast zijn er vormingen en e-nieuwsbrieven die ook interessant zijn voor studiekeuzebegeleiders, directies en CLB-medewerkers.

Meer informatie