U bent hier: Home / Opleidingen / Ingenieurswetenschappen

Bachelor of Science in de wiskunde of in de fysica doorstroomoptie ingenieurswetenschappen

Wie ben jij? Het programma Naar het 3de jaar en de masteropleiding Beroepsuitwegen
Brochure

Download hier de studiegids.

Binnen het programma van zowel de bachelor fysica als de bachelor wiskunde kun je door het gepast kiezen van het vakkenpakket, bij het begin van de opleiding, een programma samen stellen dat je toelaat na 3 semesters of na 2 jaar door te stromen naar studies ingenieurswetenschappen te  Leuven. Wij noemen dit de doorstroomoptie ingenieurswetenschappen. Een overstap na 2 semesters is onmogelijk omdat de programma’s  slechts vanaf 3 semesters synchroon zijn. Na drie semesters kun je naadloos overstappen in alle richtingen (met uitzondering van architectuur) van  de bachelor ingenieurswetenschappen te Leuven. Een vierde semester op Kulak is mogelijk voor wie door wil stromen naar combinaties van de  richtingen computerwetenschappen, elektrotechniek, werktuigkunde, bedrijfsbeheer en technologie van de levende systemen. De doorstroomoptie  ingenieurswetenschappen biedt een vorming, gericht op innoverend, probleemvoorkomend, probleemoplossend en systeemgericht denken. Je  bent technologisch bezig, ondersteund door een degelijke wetenschappelijke basis. Creatief en innovatief werk je in een breed multidisciplinair  kader. Je beschikt over sociale vaardigheden en bent gericht op de industriële realiteit.

 

Wie ben jij?

Je interesses

Ben je geïnteresseerd in nieuwe producten of in robotica, en wil je de stabiliteit van bouwwerken bestuderen? Wil je creatief bezig zijn met het  ontwerpen van wat nog niet bestaat? Je bent begaan met de economische, ecologische en maatschappelijke impact van technologie en zijn  implicaties op de maatschappij. Je bent geen specialist in één enkele discipline maar je hebt een brede technische en wetenschappelijke bagage.  Je kunt snelle en correcte diagnoses stellen en je werkt graag in groepsverband.

Je vaardigheden en capaciteiten

Wil je aan een opleiding ingenieurswetenschappen beginnen, dan ben je sterk geïnteresseerd in wiskunde en positieve wetenschappen. Je hebt  bij voorkeur een richting gevolgd met minimum 6 uur wiskunde. Een goed wiskundig en wetenschappelijk inzicht, een goed geheugen en interesse voor technologie zijn nodig voor de vele hoorcolleges, numerieke oefeningen, laboratoriumzittingen en ontwerpoefeningen. Dankzij je leergierigheid,  bereidheid om zelfstandig te leren werken, je werklust en doorzettingsvermogen zullen je studies al een stuk vlotter verlopen.

Top

Het programma

 

gedetailleerd overzicht programma

Klik hier (via bacheloropleiding wiskunde) of hier (via bacheloropleiding fysica) voor een gedetailleerd overzicht van het volledige studieprogramma en van de vakken.

Top

Naar het derde jaar en de masteropleiding (Leuven)

Het programma van Kulak is goed afgestemd op dat van de KU Leuven en laat dan ook een naadloze overstap toe. Je behaalt het bachelordiploma ingenieurswetenschappen te Leuven.

Aansluitende masteropleidingen:

Top

Beroepsuitwegen

Met je diploma master in de ingenieurswetenschappen ben je voorbereid op een loopbaan in een technisch-industriële omgeving. Je kunt er niet  enkel mee aan de slag in de bedrijfswereld, maar ook in het wetenschappelijk en technologisch onderzoek, in de wetenschappelijke en technologische dienstverlening en consulting, en bij de overheid.

Top