U bent hier: Home / Talenklik / Mail 3

Mail 3

Beste laatstejaarsstudent,

 

Zoals je weet, sta je als student op Kulak al met één been in Leuven en verloopt de overstap naar Leuven dus heel soepel. Studenten taal- en letterkunde (al dan niet met optie communicatiewetenschappen) die twee jaar aan Kulak gestudeerd hebben, slagen in Leuven dan ook zonder problemen voor de derde bachelor en de masters.

Voor je in Leuven terechtkomt of tijdens je studietijd in Leuven kun je ook nog een ommetje maken langs een buitenlandse universiteit. Steeds meer studenten gaan, na twee bachelorjaren in Kortrijk, in hun derde jaar voor een aantal maanden naar het buitenland en komen met de boeiendste verhalen naar huis.

Maak kennis met enkele studenten die aan de Kortrijkse campus gestudeerd hebben en intussen in Leuven één van de masteropleidingen volgen of met Erasmus naar het buitenland zijn getrokken.

 

Sien Van de Caveye (master taal- en letterkunde)

"Na twee jaar brak het moment aan om die vertrouwde stek in te ruilen voor het verre en onbekende Leuven. Die overstap is heel vlot verlopen. Leuven is dan ook een kleine stad waar je snel je weg vindt. Ik had meteen een vertrouwd gevoel doordat ik omringd was door de vele Kulak’ers die mee gekomen waren en ook bij de proffen waren er veel bekende gezichten." (lees meer)

 

Arne Vanroose (master bedrijfscommunicatie)

“Nu volg ik de master bedrijfscommunicatie, een heel praktisch opgezette master. Deze master is een soort hybridevorm tussen communicatiewetenschappen, letteren en wat toegepaste economie en vormt de ideale voorbereiding op het latere bedrijfsleven.”  (lees meer)

 

Thomas Lemaitre (master beleidseconomie + master bedrijfscommunicatie)

“In het derde jaar trok ik erop uit. Op Erasmus! Münster werd mijn nieuwe thuis voor enkele maanden. Dat ik er mij volledig in het Duits kon uitleven, was de aangename kers op de taart na twee jaar intensief Duits leren.” (lees meer)

 

Bram Lambrecht (master taal- en letterkunde)

"Hoewel een master taal- en letterkunde misschien op het eerste gezicht een loutere voortzetting van de bachelor lijkt, constateer ik toch duidelijke verschilpunten. In de master zijn de colleges diepgaander, ligt de nadruk meer op eigen (mini)onderzoek en is er dankzij de veelal kleine groepen een grotere interactiviteit." (lees meer)

 

Als je meer informatie wenst over de opleiding taal- en letterkunde en/of de doorstroomoptie communicatiewetenschappen, bezoek dan onze website. Je vindt er ongetwijfeld een antwoord op al je vragen.

 

Graag tot binnenkort!