Instapactiviteiten

 Voorbereidende cursussen en zelftests

 

Wil je bepaalde opleidingsonderdelen nog eens opfrissen voor je aan je studierichting begint? Heb je niet genoeg voorkennis van één of ander opleidingsonderdeel? Enkele voorbereidende cursussen en zelftests zetten je alvast op weg!

 

 
 

Ontmoetingsdagen in Anseremme

Gedurende telkens 5 dagen organiseert de studentenparochie, samen met ouderejaars, meerdere (ondertussen beroemde) kenningsmakingsperiodes voor nieuwe studenten. Deze gaan door in Anseremme, in een oud hotelletje aan de oevers van de Maas.

Tijdens deze sessies wordt er gezongen, gedanst, gewandeld, fijn gegeten ... Allerlei typische studentenactiviteiten worden er voorgesteld en uitgetest. Ouderejaars spreken over hun eigen ervaringen met lessen, blok en examens. De nachten zijn er kort, de dagen lijken er alleen maar te kort te zijn. Dit zijn niet te missen ervaringen voor een beginnende student. Klik hier voor de praktische informatie, voor foto's en meer info.

Introductiedagen

De eerste dagen van het academiejaar neemt het presidium je op sleeptouw. Ze loodsen je door de universitaire gebouwen en door de stad Kortrijk.

Je eigen studierichting maakt je wegwijs: proffen en assistenten, ondersteunende diensten, uurroosters, examenregelingen, taken en practica: kortom alle informatie die je nodig hebt om het jaar door te komen. Gelukkig is er ook een vademecum waar je alles nog eens rustig kunt nalezen. Meer informatie vind je hier.

Contactavonden per faculteit

Elke faculteit organiseert ook een eigen contactavond. Ouderejaars onthullen er alle geheimen van je eigen studierichting: de valkuilen, de grappen, de ondersteuning, …
Je krijgt een individuele "peter" of "meter" die je het hele jaar mag lastig vallen met al je vragen.