Hapje onderwijs academiejaar 2015-2016

Hapje onderwijs wordt een aantal keer georganiseerd gespreid over het academiejaar. Bedoeling is om onderwijsgerelateerde initiatieven op de campus in de kijker te zetten en om de mogelijkheid te bieden om rond een aantal topics van gedachten te wisselen onder collega's.

Tijdens elk hapje onderwijs is er na de uiteenzetting door de spreker(s) (half uurtje) voldoende tijd om verder met de aanwezige collega's te discussiëren.

 

Datum Thema Spreker(s)               Lokaal         Inschrijven
11 december 2015 Service learning Nicolas Standaert, Maaike Mottart A212 Klik hier om in te schrijven.

 

11 december 2015: Service learning

Hoe maken we onze studenten vertrouwd met de echte wereld buiten de vier muren van een klaslokaal? Hoe helpen we hen om empathie te voelen voor kwetsbare groepen in onze samenleving? Hoe kunnen we studenten opleiden die kritisch en geëngageerd, bewust en bewogen, in het leven staan?

Service-learning is een ervaringsgerichte pedagogie die door middel van dienstverlening, reflectie en academisch leren bovenstaande doelen kan bevorderen. In service-learning wordt sociaal engagement aan het academisch curriculum gekoppeld en kunnen studenten groeien op academisch, persoonlijk en sociaal vlak.

Doet jouw opleiding iets gelijkaardigs? Kan je een bestaand opleidingsonderdeel bedenken dat hier in zou passen? Of wil je er meer over te weten komen en de ervaring(en) van anderen ontdekken?

 

Overzicht hapje onderwijs 2014-2015

Overzicht hapje onderwijs 2013-2014

Overzicht hapje onderwijs 2012-2013

Overzicht hapje onderwijs 2011-2012

Overzicht hapje onderwijs 2010-2011