U bent hier: Home / Parochie / Studentengagement / Studentenengagement

Studentenengagement

Studenten die dit wensen, kunnen zich vrijwillig inzetten voor volgende projecten of initiatieven:

  • Word ARC-gids en gids in een Europese kathedraal tijdens je zomervakantie!

Altijd al een aantal weken in een Europese stad willen wonen en werken? En daarnaast iets te leren over gidsen, kerkarchitectuur en -leven? ARC geeft je die kans, ook deze zomer weer! 

Wat is het? De organisatie ARC biedt je de mogelijkheid om, als student, gedurende een periode van twee tot vijf weken - in je eigen taal - gratis rondleidingen te verzorgen in bijvoorbeeld de kathedraal van Gent, de kathedraal van Luxemburg en verder onder andere in Madrid, Dieppe, Oxford, Erfurt, Bordeaux, Münster, Béziers en Florence.  

 Hoe werkt het? Uiteraard krijg je vooraf ter plekke een korte opleiding. Je hoeft geen kunsthistoricus te zijn; een zekere historische kennis en vertrouwdheid met het christelijk geloof is een pre, maar niet noodzakelijk. Wel moet je open staan voor mensen met een christelijke achtergrond - bezinningsmomenten zijn onderdeel van het gemeenschapsleven -  en respect opbrengen voor de plek waar je verblijft. Ook word je verwacht aan de bezoekers te kunnen overbrengen wat het christelijk geloof voor de kerkelijke gemeenschap, architectuur, kunst en geschiedenis toen en nu betekent.  
 En verder? Je leeft gedurende de periode in een gemeenschap met andere studentgidsen. De voertaal is daar Engels en in enkele gevallen Duits of Frans. Het gemeenschapsleven is minstens zo belangrijk als het gidsen zelf. Naast je werk is er voldoende vrije tijd om elkaar te ontmoeten en de stad te verkennen.  
 Wat kost het? De vereniging bekostigt je verblijf (huisvesting, maaltijden, studiemateriaal). Je werkt verder als vrijwilliger. Reiskosten en verdere uitgaven zijn voor eigen rekening. Neem voor meer informatie eens een kijkje op: http://www.arcnederlandvlaanderen.eu. 
 

Lijkt het je wat? Meld je aan door op bovengenoemde website het aanmeldformulier in te vullen en op te sturen. Wie weet leid jij komende zomer bezoekers rond op één van onze projecten! 

 

 

  • Boeken inlezen voor blinden bij Studio Bloema

Wie dit wenst, kan contact opnemen met Studio Bloema om vrijwillig inlezer te worden. Alvorens dit mogelijk is, dient men echter een stemtest te doen. Indien deze stemtest positief beoordeeld wordt, kan gestart worden met inlezen. Meer informatie omtrent dit project vind je door op de website www.studiobloema.be door te klikken naar 'het gesproken boek'.

 

 

 

 

  • Andere initiatieven

Heb je zelf een leuk idee?

De studentenparochie helpt je graag om het vorm te geven en verder uit te werken.