De overgang van het middelbaar onderwijs of de hogeschool naar "de unief", een hele stap!

Je hebt je laatste jaar middelbaar achter de rug, je bent klaar om vanaf nu zelf je eigen leven wat meer vorm te geven. De mist over je studiekeuze is ondertussen opgetrokken: je ging naar een Sid-in of kwam naar de Infomarkt op de KULeuven Kulak. Je surfte op de website en met de dag krijg je meer en meer de smaak te pakken om je studies aan de universiteit aan te vatten. Alles lijkt voorbereid om het traject als student te beginnen...

En toch twijfel je misschien soms of je dit allemaal wel tot een goed einde zal kunnen brengen. Moet je echt het hele jaar door studeren, of is er ook nog tijd voor andere interesses? Zijn de proffen werkelijk zo wereldvreemd als in de stripverhalen? Al die nieuwe gezichten, zal ik niet verloren lopen? Moet je alles noteren of zijn er gedrukte cursussen te vinden?
De anciens onder de studenten weten dit natuurlijk al allemaal. Maar eind september is steeds minder veraf, en jij zit misschien nog met onbeantwoorde vragen...

Je kan je geen betere campus indenken om je studies aan te vatten: op mensenmaat, in een groene omgeving, met vriendelijke proffen en helpende assistenten, een presidium met een gezicht en bovendien zijn de diensten voor de studenten hier echt een 'dienst'.

Met minder schrik en meer vrienden aan je studies beginnen!

We stellen je graag één extra dienst voor, die bovendien uniek is voor het Vlaamse Universiteitsleven: de Anseremme-sessies voor nieuwe studenten.

Deze startdagen zijn een soort spoedintroductie voor de nieuwe student.

Tijdens deze vijf dagen worden een paar richtingwijzers uitgezet voor de toekomst: wie mee is geweest, voelt zich sneller thuis en het contact met mede-studenten helpt je zo over de eerste onwennigheid heen. Maar het zijn natuurlijk eerst en vooral toffe en avontuurlijke dagen die je verdient na 6 jaar middelbaar en vóór een nieuw begin aan de unief. Kortom, een must voor de toekomstige student, een begrip voor de anciens! We trekken naar een oude hoeve aan de oevers van de Lesse, met een bende van ongeveer 40 nieuwe studenten en een 10-tal ouderejaars die al een jaar aan de Kulak achter de rug hebben.

 

Programma

Zin om de Lesse af te varen? Een heuze wandeling te maken of leuke feestjes mee te maken?

Meer info

 

Data en inschrijven

Er worden drie sessies georganiseerd, toegankelijk voor alle toekomstige studenten.

Meer info

 

Dia-avond en terugkombbq

Ieder jaar wordt in oktober een dia-avond georganiseerd waarop alle Anseremmers worden uitgenodigd.

Meer info