U bent hier: Home / Parochie / Sociale acties en activiteiten / Sociale acties en activiteiten

Sociale acties en activiteiten

 • #WeRunUp4Nepal

Sanjaya Lama
Sanjaya Lama

 

Op Kulak verblijft tot augustus 2015 Sanjaya Lama, Nepalees master-student aquatische biologie van de Kathmandu University. Via een Erasmus Mundus Experts III-beurs verricht hij onderzoek in het labo van Prof. Koenraad Muylaert. Sangaya is afkomstig van het bergdorp Ratankot waarvan u via volgende link een beschrijving kan vinden.

 

Op woensdag 13 mei tussen 12u30 en 13u30 hopen we dat opnieuw medewerkers en studenten gesponsorde rondjes op de campus willen lopen.

 

Praktisch

 

 • Vertrek parking A, langs fietsenparking, Vlasakker op en rechtsaf, links terug naar E, onder Spina terug naar schuine helling A.
 • Ook de ingeschreven lopers kunnen studenten of collega's een bedrag bieden per rondje (bvb € 0.50, € 1, € 2).
 • Hoe meer rondjes onze sportievelingen lopen, hoe groter de opbrengst voor Nepal aandikt.
 • Inschrijven kan door je aan te melden voor vrijdag 08/05 om 16 uur bij Marlies Maertens of Guido Cooman van de Studentenparochie.   

 

 • Amnesty International

Soms komt Amnesty Interantional naar onze campus om samen te strijden tegen de schending van de mensenrechten.

 

 • Dag van de jeugdbeweging

Elk jaar wordt er een activiteit georganiseerd op de dag van de jeugdbeweging.

Wil je hier graag aan meewerken? Zit je boordevol ideeën?

Mail dan naar Nele.Igodt@kuleuven-kulak.be

 

 

 • Lezingen

Wanneer er lezingen worden georganiseerd vanuit de studentenparochie, kunt u hier alle informatie vinden.

 

 • Sociale week

De sociale week vond dit jaar reeds plaats in het eerste semester.

In die week bundelen we allerlei sociale initiatieven in 1 week en zo ervaren we een uniek engagement binnen de Kulak.

 

 

 • Abdijblokdagen

Zoek je naar een plek om (rustig) je cursus door te nemen, of gewoon om stevig te blokken?
Dan klinkt het misschien uitdagend in je oren een paar dagen te verblijven in een abdij...

 

Wanneer?

Van zaterdag 23 mei tot dinsdag 26 mei 2015 (20u)

Plaats?

Abdij van Zevenkerken (nabij Brugge)
Meer informatie zie link .

Prijs?

€ 110 (eten en slapen inclusief - excl. persoonlijke uitgaven)

Wat is er?

- een geordende stille dag met ruimte voor studie
- ontbijt en vieruurtje in groep, middag- en avondmaal in stilte
- mogelijkheid tot een rustgevende boswandeling in het abdijdomein
- een cafetaria om jezelf te trakteren op een ijsje of een patersbiertje
- avondontspanning: gezelschapsspel? een babbel? een partijtje voetbal?
- mogelijkheid om eens deel te nemen aan een monastieke gebedsdienst
- medestudenten die je lot delen & je motiveren om te werken, te studeren

 

 

Een aantal studenten die het al meemaakten aan het woord:

"De overgang van het drukke studentenleven met steeds mensen rond je, naar een periode van stress en vermoeidheid is niet zo gemakkelijk. Daarom vond ik het een goed idee om op dit voorstel in te gaan en enkele dagen in de abdij van Zevenkerken te gaan studeren om de blok op een aangename manier in te zetten. Wat ik zeer positief vond, was de stilte die er heerste in de abdij en de mooie omgeving. Mijn vriendin en ik gingen vaak gaan lopen in het bos als ontspanning en ook 's avonds konden we nog wat praten met de andere studenten die mee waren. Ik vond het goed dat er een redelijk ontspannen sfeer hing, maar tevens toch die druk dat er moest gestudeerd worden. Wij studeerden in een soort vergaderzaaltje waar je enkel de klokken hoorde luiden, en wisselden dit af met onze individuele kamer die we toegewezen kregen. Ik vond dit dus uitermate een ideale manier om die gevreesde blokperiode samen met medestudenten in te zetten."
A.-S. D.S.

"De abdijblokdagen zijn een zeer goed initiatief. Allereerst omwille van de omgeving. Het is er rustig, stil, je bent ook een beetje afgezonderd van de stress van de buitenwereld (mede wegens het gebrekkige gsm-bereik). Hierdoor is het mogelijk om je helemaal te focussen op de studies. En na de zware hersen-arbeid, is er ook tijd voor ontspanning, en hoe kan dat beter dan gewoon eens een 'klapke te doen' met je medestudenten, met een lekkere kop chocolademelk in de hand? En wegens het feit dat iedereen studeert, ben je minder afgeleid, en ga je va nature uit ook wat meer achter de boeken kruipen. Om het kort te houden, het is dus een zeer goede manier om de blok in te leiden, en met wat rust je toch op je studies te kunnen toeleggen. 's Avonds is het natuurlijk altijd mogelijk om eens goed te relaxen met een abdij-biertje in de hand. Een echte aanrader." J.B.

 

Ik heb die vier dagen in de abdij enorm goed kunnen studeren. Het is daar een oase van rust en er is gewoon geen plaats voor stress. Er is geen enkele afleiding, geen computer, tv of vrienden die je kunnen storen. En het feit dat je weet dat iedereen in de kamers naast jou aan het studeren is, stimuleert je nog extra. Je hebt een groot bureau waaraan je kan studeren en ook een zaaltje waarin je eventueel met andere samen kan studeren. Als ontspanning kan je gaan wandelen of lopen in de bossen daar. Kortom, ik vind het de ideale manier om de blok in te zetten en denk eraan het in de toekomst opnieuw te doen." G.V.

"Een aantal pluspunten op een rijtje:
- aangenaam om 's avonds in groep een studiedag af te sluiten
- ideaal om de overgan van lessen naar blok vlot te laten verlopen
- rustig om ongestoord te kunnen werken
- goed gelegen om in de bossen te pauzeren
- stimulerend om niet alleen te moeten studeren
- ..."

F. D.B.

"De overgang van veel-mensen-zien-op-de-kulak naar dagen-alleen-achter-je-bureau-studeren is groot. Toen ik hoorde van de abdijblokdagen wou ik direct op het voorstel ingaan, ook omwille van de positieve reacties van mensen die er ooit zijn geweest.
De abdij is een oase van rust, ideaal om je te concentreren. Het positieve aan de abdij is dat je geen afleiding hebt zodat je wel moet studeren. Zo zie je eens hoeveel tijd de verstrooiing die je thuis wel hebt, wel niet van je dag inneemt. Wat het studeren aangenaam maakt, is het feit dat je daar zit met medestudenten met wie je een babbeltje kunt slaan. Er is ook tijd voor ontspanning na het studeren, zodat je toch even je boeken kunt vergeten.
Ik heb nog geen moment spijt gehad van de abdijblokdagen!
E.D.

 

 • Oudejaarsavondfeest

Op oudejaar wil iedereen feesten. Daarom organiseren we op de Campus een fantastisch feest voor een 300-tal genodigden: bejaarden die om één of andere reden eenzaam zijn en voor mensen uit de vierde wereld.

De studentenparochie, de Sint-Michielsbeweging en de federatie Sint-Amandus slaan samen de handen in elkaar en zorgen telkens weer voor een onvergetelijke jaarovergang.

Interesse om je steentje bij te dragen?

Mail dan naar Guido.Cooman@kuleuven-kulak.be