U bent hier: Home / Boek 50 jaar Kulak

Bestelbon

Toga's voor 't Hoge

Geschiedenis van de Leuvense universiteit in Kortrijk

Saartje Vanden Borre

Vijftig jaar KU Leuven Campus Kulak in Kortrijk

Kulak, de Leuvense universiteit van Kortrijk, werd in 1965 op het Kortrijkse Hoge gesticht als ‘experiment’. Een kleine, persoonlijke campus zou het universitair onderwijs bij de West-Vlaamse jongeren brengen en de regio een economische impuls geven. Een halve eeuw later krijgen bijna 1500 studenten hun basisopleiding aan Kulak, terwijl de instelling zich op onderzoeksvlak regionaal en internationaal profileert.


In de vijftig jaar van haar bestaan vormde Kulak een eigen karakter. Soms had ze de publieke opinie mee, soms ook tegen. Soms had ze haar Alma Mater mee, soms ook tegen. Maar altijd kon de Kortrijkse campus rekenen op een schare voorvechters, van docenten en studenten binnen de eigen universitaire gemeenschap tot politici en ondernemers uit de ruime regio. Wie van de typische sfeer had geproefd, was gewonnen voor het ‘experiment’.

SAARTJE VANDEN BORRE is doctor in de Geschiedenis en verbonden aan de Faculteit Psychologische en Pedagogische Wetenschappen van Kulak in Kortrijk.

Bestellen kan via onderstaand bestelformulier.

 

 

 

Bestelbon

* Verzendingskosten niet inbegrepen.
Betaalmogelijkheden

De door u verstrekte gegevens worden opgenomen in een bestand van de KU Leuven Kulak, gebruikt voor de organisatie van haar ceremonieën en PR-activiteiten.  Overeenkomstig de wet van 8 december 1992 op het privé-leven, heeft u het recht de gegevens die op u betrekking hebben te raadplegen of te verbeteren via e-mail naar info@kuleuven-kulak.be