U bent hier: Home / Nieuws / Toekomst van voedingsindustrie brengt CEO’s en studenten samen

Toekomst van voedingsindustrie brengt CEO’s en studenten samen

Studenten en ondernemers gaan in gesprek over uitdagingen in de voedingsindustrie

Studenten en ondernemers gaan in gesprek over uitdagingen in de voedingsindustrie
Op 'speeddate' met een CEO

24.02.2017 Studenten Kulak legden afgelopen dinsdag de eerste hand aan hun professioneel netwerk. Het Food Future Proof event, georganiseerd door Kulak, bracht studenten in contact met ondernemers uit de ruime regio. Samen brachten ze een avond door waar het thema ‘uitdagingen van de voedingsindustrie’ als rode draad fungeerde. In een gemoedelijke sfeer toonden studenten hun potentieel en deelden ondernemers hun ervaringen.

"Al snel werd duidelijk dat de opkomst groter zou zijn dan oorspronkelijk gedacht”, verklaarde Patrick Maselis, die als gastheer de studenten en ondernemers ontving op het industrieterrein van Maselis te Roeselare. De interesse was inderdaad groter dan verwacht, maar liefst 170 aanwezigen verzamelden zich in Roeselare voor het evenement.

Een boeiend bedrijfsbezoek aan Mulder Natural Foods met professionele begeleiding was het startschot van de dag. Dit groeiend bedrijf zal de komende jaren nieuwe mensen kunnen gebruiken. De studenten werden dan ook met open armen ontvangen en kregen al naargelang hun opleiding een aangepaste rondleiding.  Het avondluik werd  door  Inge Arents, algemeen directeur van Flanders’ FOOD ingeleid. Met haar keynote: Is onze (West-)Vlaamse voedingsindustrie Food Future Proof? zette ze meteen de toon voor het overkoepelende thema van de avond. In het aansluitende panelgesprek poneerden 4 studenten telkens een  stelling over de voedingsindustrie. “Vis maakt je slimmer” en “De voedingsindustrie steunt op de samenwerking tussen burgerlijk en bio-ingenieurs” waren enkele van de stellingen die elk op hun beurt ontleed, bekrachtigd of weerlegd werden door een van de aanwezige professoren in het panel.

Op speeddate met een CEO

Na het panelgesprek kregen studenten, via een formule die veel weg had van speeddaten, de mogelijkheid om CEO’s uit diverse sectoren te ontmoeten. Het doel van deze avond was vooral om de kloof tussen studenten en het bedrijfsleven te overbruggen. “Dankzij dit event kreeg ik vooral een duidelijker zicht op waar ik na mijn studies bio-ingenieur overal terecht kan”, zei Michiel De Baets. Michiel zit in de derde bachelorfase van de opleiding tot bio-ingenieur en reisde als ex-Kulakstudent vanuit Leuven om het event mee te maken. “Ik ontmoette vanavond veel interessante mensen en heb enkele businesscards kunnen verzamelen. Eenmaal ik afgestudeerd ben, zie ik die personen dus misschien nog eens terug (lacht).” De avond mondde uit in een spontane en gezellige praatgelegenheid tussen student en ondernemer.

Bedrijfsbezoek aan Mulder Natural Foods
Patrick Maselis
Inge Arents
Het panel v.l.n.r. prof. dr. Koen Van den Abeele, prof. dr. Evelyne Terryn, prof. dr. Johan Bruneel, prof. dr. Imogen Foubert en  Wim Houf, CEO Mulder Natural Foods