U bent hier: Home / Nieuws / Kulak-onderzoeker Frederik Cornillie gelauwerd met internationale prijs voor uitmuntend werk als doctoraatsstudent

Kulak-onderzoeker Frederik Cornillie gelauwerd met internationale prijs voor uitmuntend werk als doctoraatsstudent

Frederik Cornillie, onderzoeker bij de interdisciplinaire onderzoeksploeg ITEC van KU Leuven @ Kulak en iMinds, werd op het Amerikaanse CALICO 2014 Congres uitgeroepen tot winnaar van de Outstanding Graduate Student Award. CALICO staat voor Computer-Assisted Language Instruction Consortium, een internationale organisatie die zich toelegt op onderzoek in het domein van het computerondersteunde taalonderwijs.

De prijs wordt jaarlijks toegekend aan een doctoraatsstudent die zich onderscheidt op het vlak van onderzoek naar computerondersteund taalleren, en op het gebied van innovatie binnen dit domein. Daarnaast houdt de jury rekening met de dienstverlening aan het onderzoeksdomein, en met de potentiële toekomstige impact van de kandidaat.

Frederik legt momenteel de laatste hand aan zijn doctoraat onder supervisie van Prof. Dr. Piet Desmet. Hij onderzoekt de effectiviteit van feedback  in computerondersteund taalleren waarin game-technologieën en gaming elementen worden ingezet. Zijn onderzoek wordt mede mogelijk gemaakt door interactie met andere Vlaamse onderzoeksploegen en bedrijven binnen het strategische onderzoekscentrum iMinds, dat digitale innovatie stimuleert in Vlaanderen. Frederik is onder meer lid van het redactiecomité van het internationale tijdschrift ReCALL, en was vóór zijn Kulak-periode actief als wetenschappelijk medewerker aan de Universiteit Antwerpen.