U bent hier: Home / Nieuws / Campusrector Marc Depaepe reikt eerste studentenkaart uit voor nieuwe academiejaar

Campusrector Marc Depaepe reikt eerste studentenkaart uit voor nieuwe academiejaar

Kortrijk, 16 augustus 2013.

Campusrector Marc Depaepe reikte vandaag de eerste studentenkaart uit voor het nieuwe academiejaar. Kenneth Vanhoecke uit Veldegem meldde zich vanochtend als eerste aan en schreef zich in voor de opleiding Geschiedenis.

Campusrector Marc Depaepe kijkt er naar uit om de studenten op de campus te verwelkomen en hen vanaf 24 september samen met het professorenkorps, studentenbegeleiders en  andere collega’s door het nieuwe academiejaar te loodsen: “De interactie met jonge mensen motiveert ons om onze aanpak te blijven evalueren en te vernieuwen, zodat onze opleidingen nog boeiender worden en steeds nieuwe onderzoekswegen kunnen ontstaan. Dankzij onze kleinschaligheid kunnen we onze studenten ook extra kansen bieden, zoals intensieve begeleiding op maat, stages, internationale ervaringen, enzovoort, wat doorgaans tot zeer goede studieresultaten leidt.”

Kulak wil bovendien nog meer een ‘open universiteit’ zijn en de link met de samenleving versterken, door actief deel te nemen aan publieke discussies over actuele thema’s en haar wetenschappelijke expertise ten dienste te stellen, aldus nog Marc Depaepe.

De inschrijvingen lopen van 16 augustus tot en met 20 september, elke werkdag van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 16.30 uur. Op vrijdag 30 augustus en vrijdag 13 september kunnen toekomstige studenten tot 19 uur op de campus terecht. De verantwoordelijken van de Dienst Studentenvoorzieningen geven graag antwoord op vragen over studietoelagen, huisvesting, studentenjobs, enzovoort. Op zaterdag 7 september vindt een algemene infodag plaats op de campus.

Toekomstige studenten vinden meer informatie op de website.