U bent hier: Home / Nieuws / In beeld: Kinderuniversiteit, van droom naar werkelijkheid!

In beeld: Kinderuniversiteit, van droom naar werkelijkheid!

11/10/2016 Het is dit jaar 500 jaar geleden dat de Engelse humanist Thomas More zijn wereldberoemde boek Utopia publiceerde. De elfde editie van de Kinderuniversiteit speelt dit jaar in op dat thema.

 

Kortrijk mocht op zaterdag 8 oktober de eerste dag van de Kinderuniversiteit op gang trappen. Zo'n 250 deelnemers tussen 8 en 13 jaar ontdekten onder meer hoe het zou zijn als we allemaal robots in en rond ons lichaam hadden. Professor Delaere demonstreerde hoe een vertaal-app werkt en legde uit hoe lang we waarschijnlijk nog moeten wachten op een goeie vertaal-app. Professor Hallez en dr. Sammy Verslype toonden aan hoe je slim en veilig met je fiets door het verkeer gaat aan de hand van nieuw ontwikkelde technologieën.

 

In de aansluitende workshops construeerden de leergierige kinderen onder meer een vertaalcomputer zodat je makkelijk Nederlandstalige berichten kan vertalen, bouwden de avonturiers een eigen waterraket en stapten ze in een echte tijdsmachine om het onderwijs onder de loep te nemen.

‘s Middags lunchten de kinderen samen met hun ouders in studentenrestaurant Alma. De ouders konden genieten van een boeiende lezing over ontwikkelingssamenwerking gegeven door professor Watteyne.

Op 15 en 22 oktober is het de beurt aan Leuven om heel wat leergierige studentjes te ontvangen. Meer info: www.kuleuven.be/kinderuniversiteit