De krachtlijnen

 

 

brede vorming

De driejarige opleiding tot bachelor in de onderwijskunde is opgebouwd als een piramide: van breed methodologisch en psychologisch, over algemeen pedagogisch naar specifiek en toepassingsgericht onderwijskundig. In de derde fase krijg je via de verbredende keuzevakken nieuwe perspectieven op het eigen werkveld.

 

diversiteit in doorstroom

Na je eerste fase is er een vlotte overstap naar psychologie. Na de tweede fase kan je kiezen voor ortho- of sociale en culturele pedagogiek in Leuven. Het diploma bachelor in de onderwijskunde biedt toegang tot verschillende masteropleidingen.

 

 

flexibiliteit in instroom

De opleiding is toegankelijk voor een brede groep: pas afgestudeerden aan het secundair onderwijs, studenten met een bachelordiploma en werkenden.

 

 

 

 

Leergemeenschap

Je krijgt een ruim aanbod aan methodologische opleidingsonderdelen die je in staat stellen om onderzoek te begrijpen, analyseren en evalueren. Maar ook bij andere opleidingsonderdelen wordt wetenschappelijk denken en handelen aangemoedigd.

 

Leren door en over onderzoek

Een ruim aanbod aan methodologische opleidingsonderdelen stellen je in staat om onderzoek te begrijpen, analyseren en evalueren. Maar ook binnen de andere opleidingsonderdelen wordt wetenschappelijk denken en handelen aangemoedigd.