U bent hier: Home / Internationaal

Onderwijskunde gaat vreemd!

Wie aan onze faculteit studeert, trekt meteen ook de internationale kaart! Niet alleen bij het lezen van internationale literatuur, maar ook tijdens een gastcollege, studietrip, studiereis, Erasmusuitwisseling, enz.

Studiebezoek

Jaarlijks organiseren we voor onze studenten een meerdaagse studiereis. We trachten er een bezoek te brengen aan de plaatselijke universiteit. Daarnaast verkennen we de stad wat uitgebreider en richten we een aantal psychologisch of pedagogisch relevante bezoeken in.  In het verleden trokken we reeds naar Londen, Amsterdam, Utrecht, Parijs...

Hier kan je een aantal verslagen van onze studiereizen terugvinden:

Studiereis Zuid-Afrika

Hou jy van die Afrikaanse kultuur? Wil jy jou steentje bydraes aan die verbetering van hul opvoeding? Onze studenten krijgen de kans om voor hun stage naar Zuid-Afrika te reizen.
Daar kunnen dan interventies van enkele lokale lager of hoger onderwijssettings in vraag gesteld worden via observaties, interviews, focusgroepen, lokale dossiers …, aangestuurd door vooraf bepaalde onderwijskundige thema’s gerelateerd aan theoretische kaders.

 

 

 

 

Op uitwisseling naar...?

Wie graag voor een langere tijd in het buitenland zou vertoeven tijdens een deel van zijn of haar studie, kan dit via het Erasmus+ programma. Faculteit PPW heeft een uitgebreide lijst van overeenkomsten met andere universiteiten in Europa. Onze studenten kunnen gedurende een semester of een jaar plaatsnemen aan de collegebanken in een andere universiteit.  Meer info over de bestemmingen en selectievoorwaarden vind je terug op de infopagina van onze Leuvense moederfaculteit.

Meer info?

  • Klik hier voor een algemene infopagina van PPW Leuven omtrent studieperiodes in het buitenland.
  • Klik hier voor een algemene infopagina van het KU Leuven International Office rond als student naar het buitenland trekken.
  • Klik hier voor meer interessante websites voor jongeren met buitenlandplannen.
  • Klik hier om de Kulakbrede internationaliseringsinitiatieven of die van andere subfaculteiten te bekijken.

Vragen bij een van deze initiatieven? Stuur vrijblijvend een mailtje: niki.mistiaen@kuleuven.be.