U bent hier: Home

Letteren aan KU Leuven Kulak

Alle info over geschiedenis studeren aan de faculteit letteren KU Leuven Kulak Alle info over taal- en letterkunde studeren aan de faculteit letteren KU Leuven Kulak Frans Engels Duits Nederlands Spaans

Welkom!

De subfaculteit Letteren aan KU Leuven Kulak biedt twee opleidingen aan: geschiedenis en taal- en letterkunde. Beide zijn geworteld in het wetenschappelijk onderzoek binnen deze domeinen dat zowel wereldwijd als aan de geïntegreerde faculteit Letteren gevoerd wordt.

De opleiding geschiedenis biedt een overzicht van alle historische periodes van de Oudheid tot nu. Je leert er vooral kritisch denken over hoe maatschappelijke, culturele en politieke feiten en structuren op elkaar ingrijpen. Bovendien kun je geschiedenis combineren met een optie politieke wetenschappen. Met deze combinatie kun je na twee jaar kiezen of je een bachelordiploma geschiedenis of politieke wetenschappen behaalt.

Als student taal- en letterkunde bestudeer je taal en literatuur binnen een bredere, culturele context en vraag je je af wat hun maatschappelijke rol is. Bovendien vormt een zeer degelijke schriftelijke en mondelinge beheersing van twee talen een niet te missen ingrediënt van de opleiding.  Wanneer je geboeid bent door de wereld van media en communicatie is taal- en letterkunde met optie communicatiewetenschappen misschien iets voor jou. Eerder gebeten door vertalen? Met de studie toegepaste taalkunde verdiep je je in het Nederlands en twee vreemde talen.

Dankzij de kleinschaligheid van Kulak kan je colleges en oefensessies in kleine groepen volgen, waardoor je slaagkansen verhogen. Je krijgt de kans om in debat te treden met toonaangevende auteurs, journalisten, politici en professoren uit binnen- en buitenland. Je kunt ook deelnemen aan een brede waaier van culturele activiteiten: theater, poëzie-avonden, filmweek, optredens en uiteraard ook de jaarlijkse studiereis naar een Europese stad (Berlijn, Londen, Barcelona, Dublin,…).  Neem eens een kijkje in het nieuwsoverzicht van de voorbije weken of in de agenda!

 

 

Top