U bent hier: Home / Talenklik

Talenklik

sleutelbosMaak de klik en het klikt beslist tussen jou en de taalopleidingen aan Kulak

Welkom op 'Talenklik' ! Hier krijg je ongetwijfeld een antwoord op je vragen in verband met de opleidingen Taal- en Letterkunde en Taal- en Letterkunde met optie Communicatiewetenschappen of Toegepaste Taalkunde. En via een aantal portretten van studenten, afgestudeerden, professoren en medewerkers van de faculteit kom je te weten wat het betekent om talen aan KU Leuven Kulak te studeren.

  (Voor een optimale weergave van de talenklikpagina's bekijk je deze het best met Mozilla Firefox.)

 

In de kijker

Nieuw! Toegepaste taalkunde aan Kulak

Heb je een passie voor creatief omgaan met Nederlands en vreemde talen? Ben je geboeid door communicatie met andere talen en culturen? Dan is toegepaste taalkunde iets voor jou. Vanaf academiejaar 2015-2016 kun je deze opleiding ook volgen aan Kulak. Je verdiept je in het Nederlands en kiest daarna twee andere talen. Vertaalwetenschappelijke en algemene vakken vervolledigen je programma.

Alle info vind je hier.

Is talen studeren iets voor jou?

Het Luci-portaal van KU Leuven geeft je meer inzicht in je talenten, je interesses en de opleidingen van KU Leuven. Ook voor Taal- en Letterkunde en Toegepaste Taalkunde kun je grasduinen in Luci.

Talenklik

Eén campus: drie profielen binnen de taalopleiding

Als enige campus in Vlaanderen biedt de KU Leuven Kulak binnen de opleiding taal- en letterkunde drie mogelijke profielen aan:
de optie taal- en letterkunde, de optie communicatiewetenschappen
 en vanaf nu ook de optie toegepaste taalkunde.

Welk aspect van talen je ook boeit, Kulak biedt je een opleiding aan die je ligt.

Portretten

Studenten uit het eerste en tweede jaar vertellen waarom ze Taal- en Letterkunde studeren, welke talen ze gekozen hebben, hoe het hen op de Kortrijkse campus bevalt en nog veel meer.

Studenten die in Leuven verder studeren, vertellen over de overstap naar derde bachelor, hun studiekeuzes, hun verblijven in het buitenland en nog veel meer

Afgestudeerden beschrijven hoe ze na hun studententijd op de arbeidsmarkt terechtkwamen, welke wegen voor hen openlagen en wat ze aan hun opleiding te danken hebben.

De proffen en monitoren van wie je les zult krijgen en die je zullen begeleiden, lichten alvast een tipje van de sluier op.

Top

Vragen?

Veel gestelde vragen

Nog niet zeker welke talen je wil kiezen? Op zoek naar meer informatie over masters of over de arbeidsmarkt? Een antwoord op deze en andere vragen vind je hier.

Contacteer ons

Heb je zelf nog andere vragen? Aarzel niet om ons vragenformulier in te vullen of ons te contacteren via Facebook. We beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

 

Top