U bent hier: kulak Faculteiten Faculteit Economie

Subfaculteit Economie en Bedrijfswetenschappen

Welkom!

 

NIEUW VANAF ACADEMIEJAAR 2014 - 2015

Volledige Bachelor TEW aan Kulak. Klik hier voor meer informatie.

 

We heten je hartelijk welkom op de webpagina van de Subfaculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van Kulak!


We stellen ons even voor... Moeilijk is dat echter niet: onze naam zegt reeds veel over wie we zijn.

Als  “sub”faculteit behoren we tot de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de KU Leuven. De programma’s, de professoren en het niveau van het onderwijs en onderzoek delen we met onze moederfaculteit.

We behoren ook tot de Kulak campus; de afstand tussen professoren, assistenten en studenten is bij ons klein.  Door persoonlijke en intensieve begeleiding streven we  met succes hoge slaagcijfers na. Hier in de bachelor op de Kulak én later in de master in Leuven.

Samen met de andere subfaculteiten maakt SFEB de rol van de Kulak als opstapcampus waar. De overgang tussen het middelbaar onderwijs  en een  universiteit met een zeer lange traditie van internationaal erkende excellentie maken we comfortabeler en minder risicovol.

Wie aan onze subfaculteit studeert, wordt eerder een tienkamper dan een kampioen hoogspringen. Je krijgt een programma waarin naast economie en een brede waaier van bedrijfswetenschappen ook andere menswetenschappen, wiskunde, statistiek en talen voorkomen. Je hebt vanaf de eerste fase de keuze tussen drie trajecten: de basisopleiding TEW, TEW optie handelsingenieur en TEW optie handelsingenieur in de beleidsinformatica. In de eerste fase hebben de studenten van de drie opties het grootste deel van hun programma gemeenschappelijk.  De handelsingenieurs hebben wel twee maal zo veel wiskunde als de studenten TEW en hebben in de eerste fase geen Psychologie. Voor de handelsingenieurs in de beleidsinformatica komt daar nog  een college “Beginselen van programmeren” bij maar er verdwijnt naast Psychologie ook Economisch Recht uit het programma van de eerste fase.

 

CONTACT

Voorzitter

Coördinator Onderwijs

Prof. Laurens Cherchye
E. Sabbelaan 53
8500 Kortrijk
Kantoor: C 704
Tel: +32 56 24 61 09

Prof. Nico Vandaele
E. Sabbelaan 53
8500 Kortrijk
Kantoor: C 705
Tel: +32 56 24 62 01

 

Contact: KU Leuven Wie is Wie Contact: KU Leuven Wie is Wie

Coördinator Corporate Connections

Secretariaat

Prof. Johan Bruneel
E. Sabbelaan 53
8500 Kortrijk
Kantoor: ...
Tel: +32 56 24 60 34

 

Mevr. Trui Stragier
E. Sabbelaan 53
8500 Kortrijk
Kantoor: A 103
Tel: +32 56 24 60 51of 61 92
Contact: KU Leuven Wie is Wie Contact: KU Leuven Wie is Wie