U bent hier: Home / Agenda / Kulak student event: Food Future Proof

Kulak student event: Food Future Proof

Wanneer 21-02-2017
van 16:00 tot 22:30
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal
 

kulak student event

FOOD FUTURE PROOF

Dinsdag 21 februari 2017 - van 16 tot 22.30 uur

Food, future, proof… Je vraagt je misschien af: ”WTF?, een studentenactiviteit over het thema voeding, wat heb ik daar te zoeken?”.  Het antwoord is simpel: “Veel!”.  Als universiteit nodigen we je uit om, als de werknemers, managers en leiders van morgen, na te denken en standpunten in te nemen over maatschappelijke thema’s.  Je krijgt de kans om in dialoog te gaan met bedrijfsleiders en ontdekt de uitdagingen waar de voedingsindustrie vandaag voor staat.  Mis deze ‘CV-versterkende’ activiteit dus niet!

Het programma staat open voor bachelorstudenten uit de 2e en 3e fase en masterstudenten. Het programma is opgedeeld in een namiddag- en avondprogramma (zie verder) en is volledig GRATIS. Je kiest ervoor om ofwel aan het volledige programma, ofwel enkel aan het avondprogramma deel te nemen.

Inschrijven is niet meer mogelijk

Programma

NAMIDDAG: MULDER NATURAL FOODS (15.30 u./16 u. à 18.30 u. )

Je vertrekt met de bus vanuit Oostende (15.30 u.), Brugge (16 u.) of Kortrijk (16 u.) richting  Mulder Natural Foods.  Daar krijg je een uitgebreid bedrijfsbezoek waarbij, rekening houdend met je opleiding, specifieke accenten worden gelegd. Wie liever met eigen vervoer de verplaatsing maakt, kan dat ook. We verwachten je ter plaatse om 16.30 u.

AVOND: KEYNOTE & PANEL (18.30 u. à 20.15 u. )

Na het bedrijfsbezoek verplaatsen we ons naar het bedrijf Maselis in Roeselare. 
Daar neemt  Inge Arents, algemeen directeur van  Flanders’ Food het woord en geeft ze antwoord op de vraag  “Wat betekent de voedingsindustrie in Vlaanderen en West-Vlaanderen?”

Aansluitend leggen enkele studenten een aantal kritische stellingen voor. Daar wordt vanuit het onderzoek (prof. Imogen Foubert , prof. Koen Van den Abeele , prof. Johan Bruneel en prof.  Evelyne Terryn) en vanuit de voedingsindustrie (Wim Houf, CEO Mulder Natural Foods ) een antwoord op gegeven.

Jo Libeer, gedelegeerd bestuurder van Design Biennale Interieur Kortrijk en voormalig gedelegeerd bestuurder van Voka geeft het slotwoord.

Het geheel wordt gemodereerd door WTV-nieuwsanker Caroline Verstraete.

CEO MEETS STUDENT MEETS CEO & WALKING DINNER  (20.15 u. à 22.30 u. )

In een gezellig kader wordt je, door de firma Maselis, een verzorgd walking dinner aangeboden (het is tenslotte een foodevent!) en krijg je de kans om met enkele CEO’s van West-Vlaamse bedrijven in gesprek te gaan. 

Omstreeks 22.30u sluiten we af en vertrekken de bussen terug richting Kortrijk, Brugge en Oostende.

VRAGEN?  Neem contact met campusrectoraat@kuleuven-kulak.be