U bent hier: Home / Onderwijsnieuws: Kulak biedt volledige bachelor toegepaste economische wetenschappen aan

Onderwijsnieuws: Kulak biedt volledige bachelor toegepaste economische wetenschappen aan

 

Kulak organiseert 3de bachelorjaar in nauwe samenwerking met Voka West-Vlaanderen

Studenten die volgend academiejaar voor een bacheloropleiding toegepaste economische wetenschappen (TEW) kiezen, zullen die bachelorstudie volledig aan Kulak kunnen afwerken. Het nieuwe derde bachelorjaar TEW krijgt een uitgesproken ‘Business School’-profiel. De Kortrijkse campus telt nu 9 volledige bachelorstudies, KU Leuven-opleidingen met eigen Kulak-accenten.

KU Leuven en Kulak kiezen doelbewust voor dit derde bachelorjaar:

  • Het Kortrijkse programma zal focussen op ‘Ondernemerschap en Innovatie’ enerzijds en ‘Accountancy en Recht’ anderzijds. Deze specialisaties zijn helemaal nieuw en sluiten perfect aan bij de noden van ondernemingen in de eigen regio en daarbuiten.
  • Door de kleinschaligheid kan Kulak in het derde jaar bijna een ‘programma op maat’ aanbieden aan haar studenten. Met het derde bachelorjaar TEW organiseert de campus een echte Business School-opleiding die uniek is voor de regio.
  • Bedrijfsstages zullen een wezenlijk onderdeel vormen van de opleiding. Voor het inrichten van de stages kan Kulak rekenen op de expliciete steun van VOKA West-Vlaanderen. Deze samenwerking heeft uitgesproken voordelen voor beide partijen.

Campusrector Jan Beirlant is blij met de volledige bachelor TEW én met het feit dat Kulak aan dit programma een eigen invulling kan geven, mede dankzij de uitstekende samenwerking met Luc Sels, decaan van de Leuvense Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen: “Kulak blijft haar eigen onderwijsconcept verder uitbouwen. Door onze kleinschaligheid kunnen we activiteiten aanbieden die de opleidingen verrijken en extra boeiend maken. Ik denk bijvoorbeeld aan stages in bedrijven, aan samenwerking met sterke regionale spelers en aan colleges van buitenlandse topdocenten.”

Voka-topman Hans Maertens: “West-Vlaanderen is bij uitstek de ondernemende regio van Vlaanderen. Daarom juichen we een derde jaar bachelor TEW aan de Kulak toe, des te meer omdat de focus ligt op ondernemerschap en innovatie. Voka West-Vlaanderen zal met  KULAK samenwerken om de studenten in contact te brengen met onze ondernemingen en bedrijfsleiders, en mee stages organiseren. Studenten moeten niet alleen studeren en kennis opdoen, maar ook ervaringen opdoen om goesting te krijgen in ondernemen en ondernemingen. “

KU Leuven-rector Mark Waer: “Moderne universiteiten werken steeds meer volgens een netwerkconcept. Hierbij versterken regionale campussen elkaar terwijl ze er elk naar streven een eigen profiel uit te tekenen. Dit heeft twee grote voordelen. Het biedt enerzijds een brede waaier van opleidingsprofielen aan, maar laat anderzijds ook toe dat er een betere afstemming is met de diverse regionale maatschappelijke en bedrijfskundige sterkten en noden. Dit zal op zijn beurt de interactie samenleving-universiteit ten goede komen. Het aanbieden van een integrale en sterk geprofileerde bacheloropleiding TEW door de Kulak beantwoordt volledig aan deze doelstelling.”

De Faculteitsraad Letteren van de KU Leuven had zich eveneens principieel akkoord verklaard met de organisatie van een derde bachelorjaar geschiedenis en taal- en letterkunde aan Kulak. Zodra de Vlaamse Regering na een nieuwe aanvraag de tweejarige masters in deze opleidingen goedkeurt, zal Kulak ook voor geschiedenis en taal- en letterkunde een volledige driejarige bachelor aanbieden met expliciete klemtonen op verbreding, interdisciplinariteit en internationalisering.

Kulak-studenten kunnen volgend academiejaar 9 volledige bacheloropleidingen volgen, in de richtingen onderwijskunde, toegepaste economische wetenschappen, geneeskunde, biomedische wetenschappen, wiskunde, fysica, informatica, biologie en chemie (inclusief de afstudeerrichting biochemie en biotechnologie). U vindt een overzicht op de onderwijspagina's.

 

 

Jouw interesse opgewekt of nog vragen?


Neem gerust contact op met
Dienst studieadvies
KU Leuven Kulak
E.Sabbelaan 53 – 8500 Kortrijk
056 24 61 38 of per e-mail

 

opleidingen

Postuniversitair Centrum